Aktuální tipy pro trávník

Podzim na tránvíku
Podzim na trávníku

Listopad na trávníku znamená dvě věci udělat a jednu již mít hotovou.

Hotové by mělo být zazimování zavlažovacího systému, hadic a zahradních kohoutků. Příští týden se už všude objeví teploty výrazně pod nulou, což je riziko pro všechno, v čem je venku voda.

 

Dvě věci, kterým je třeba věnovat nyní pozornost:

Hrabání a úklid listí z trávníku

vak-na-listi-a-travu
Vak na listí a trávu. Objemný a přitom lehoučký pomocník.

Pro efektivní úklid listí a nečistot z trávníku jsou výborné plastové hrábě a úplně nejrychlejší je vyčesávací kazeta Swardman. Pro sběr listí je nejpohodlnější používat vak na trávu a listí, do kterého se vejde mnohem více materiálu než do kolečka a je mnohem lehčí. To usnadní a zrychlí Vaší práci.

Podzimní hnojení trávníku

Kdo ještě nehnojil podzimním hnojivem, je právě nejvyšší čas pohnojit trávník. V žádném případě nepoužívejte hnojivo, kterým jste hnojili trávník během sezóny. Podzimní hnojivo má úplně jiné složení a jeho cílem je podpořit růst kořenového systému. Před námi je 4 až 5 měsíců vegetačního klidu, to ale neznamená, že trávník nespotřebovává a nepotřebuje živiny. Kdo naposledy pohnojil trávník v září a pak by hnojil až v dubnu nechává trávník 6 měsíců živořit, takový trávník se bude na jaře mnohem hůře probouzet k životu a mnohem déle bude trvat, než z něj budete mít zase radost.

Kdo již vyzkoušel biohnojivo Pure Autumn ten  ví, že podzimní a předjarní výživa dělá s trávníkem téměř zázraky. Tím myslím, že trávník získá výrazně vyšší odolnost proti plísním, mechům, mechanickému poškození… To jsou faktory, které v součtu znamenají výrazně lepší trávník.

A co sekání trávníku v listopadu?

Tam kde tráva ještě roste, je dobré ještě udělat seč. Předpokládám, že s přicházejícími mrazem se jedná o poslední letošní seč. Tím bude letošní trávníkářská mise u konce.

 

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..