Co používat na trávník

Když jsem před ,moha lety začal v Mountfieldu mít na starosti výrobu bazénové chemie, vůbec jsem se v množství přípravků nedokázal orientovat. Udělal jsem si v tom pořádek, tabulky, přehledy, diagramy. Postupem času jsem zjistil, že když se člověk o bazén stará pravidelně, tak si vystačí se dvěma přípravky a nestojí ho to žádné velké peníze.

K podobnému poznání jsem dospěl i u trávníku. Co k hezkému trávníku potřebuji?

  • kvalitní sekačku (žací stroj) ideálně s vertikutací a vyčesáním
  • kvalitní hnojivo Pure + rozmetadlo
  • vodu
  • občas Biovin a Armorex
  • kvalitní osivo, které bude k dostání i za několik let

Čím více o trávě vím, tím mi celá problematika přijde jednodušší. Když se potkám s trávníkářem začátečníkem a začnu mu něco vykládat, po hodině si uvědomím, kolik informací dostal, že to těžko zpracuje.

K výše uvedenému platí, že těch věcí k anglickému trávníku není potřeba moc. Ale to největší know-how je, jak s těmi věcmi zacházet a kdy je používat. Abych to mohl sdělit co nejvíce lidem, proto jsem začal psát tento blog.

Určitě najdete lidi (trávníkáře-zahradníky), kteří budou říkat, že používají toto, toto, na tohle toto, atd. Milion věcí. Podstatný je však výsledek. Pokud se v tom množství nezorientujete, budete odsouzeni k neustálému experimentování… Někdy méně, znamená více.

4 komentáře: „Co používat na trávník

  1. Dobrý den Tomáši,

    super článek, se zájmem Vás čtu. Potřebuji pravidelně dosévat trávník, ale dát za 10 kg osiva přes 2 000 Kč mi přijde hodně, nedokážete obchodovat s něčím pod 1800?

    marek

    Marek Rokoský jednatel

    CxO services s.r.o.

    cell: +420 602 536 717 phone: +420 233 321 850 email: Rokosky@CxOservices.cz

    2016-05-18 15:43 GMT+02:00 “PÉČE O TRÁVNÍK” :

    > Tomáš Šena posted: “Když jsem před ,moha lety začal v Mountfieldu mít na > starosti výrobu bazénové chemie, vůbec jsem se v množství přípravků > nedokázal orientovat. Udělal jsem si v tom pořádek, tabulky, přehledy, > diagramy. Postupem času jsem zjistil, že když se člověk o bazén” >

  2. Bohužel přestali prodávat osivo, které jsem pár let kupoval.Letos jsem zkusil něco nového a má flekatý trávník. Co použít na přesetí trávníku ?

    1. Dobrý den, pokud nechtěné fleky jsou světlé, používejte osiva s kostčavami bez jílků. Pokud chcete světlejší trávník, tak preferujte osiva s jílkem. Existuje i osivo s kombinací obou druhů s tmavším laděním. Najdete ho v eshopu http://www.swardman.com. Hezký večer Tomáš Šena

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..