Čas na podzimní hnojení

Množství dusíku v půdě z posledního hnojení se již spotřebovává a nastává čas na přípravu hnojení podzimním hnojivem.

Pokud hnojíte trávník jenom v sezóně, tak si představte, z čeho tráva žije od října do dubna? Z vody? Z mrazu? Tráva neupadá do úplného zimního spánku, takže roste. A rostou převážně kořeny. Pokud však v půdě není draslík, kořeny nemají růst z čeho.

Když nepoužíváte podzimní hnojení, trávník drží půl roku hladovku. Pak si představte, jak asi může vypadat na jaře? Bídně. A obvykle tak skutečně i vypadá. No a, když toho vstoupí podmínky pro plísně, které bývají až ke konci zimy, tak začátek sezóny může být hodně zpět v kvalitě trávníku, oproti tomu, kde je trávník nyní.

Hladovka, málo světla, mráz, sníh – trávník není Radek Jaroš, aby si v takových podmínkách liboval. Tráva má ráda teplo, sluníčko, dostatek vody, přiměřeně živin.

Z toho vyplývá, že aspoň ty živiny dokážou snížit míru STRESU, do které se trávník v zimě dostává. Všichni lidé, kteří začali používat trávníkové podzimní hnojivo, uznali, že trávník na jaře vypadá lépe a je zdravější. A o to nám přeci jde, nebo ne?

Kdo má již nyní trávník ve špatné kondici s plísněmi, může aplikovat výživný biopostřik Turf mix K plus (draslík, železo a smáčedlo).

Námi ověřené a lety používané hnojivo je organické PURE Autumn.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..